Metraj Baskıda Dijital Pigment Baskının Avantajları

12.10.2023

Pigment dijital baskı yeni gelişen bir baskı teknolojisidir. Baskı kalitesini sağlarken çevrenin korunmasına, zamandan tasarruf edilmesine ve kanalizasyon deşarjının azaltılmasına dikkat eder. Geleneksel baskı işlemiyle karşılaştırıldığında pigment dijital baskı işleminin birçok avantajı vardır.

Öncelikle pigment mürekkepte zararlı madde içermeyen ve çevre dostu olan çevre dostu su bazlı boya kullanılmaktadır. Geleneksel boya baskısında genellikle üretim süreci sırasında çok fazla toksik atık su ve atık gaz üretecek ve çevrede ciddi kirliliğe neden olacak organik solventler kullanılır.

Reaktif dijital baskıda bile buhar fikse, yıkama ve Ram ile aşırı su ve elektrik enerjisi kullanımı, uzun zaman alan prosesler vardır.

Pigment dijital baskısında kullanılan su bazlı boya hızlı bir şekilde ayrışabilir, bu da kanalizasyon deşarjını büyük ölçüde azaltır, su kaynaklarının israfını azaltır ve ekolojik çevrenin korunmasına yardımcı olur.

İkincisi, pigment üretim süreci zamandan tasarruf sağlar ve etkilidir. Geleneksel baskının klişe yapımı, kurutma vb. gibi birçok zahmetli aşamadan geçmesi gerekirken, pigment dijital baskının yalnızca baskı makinesinde tek seferde tamamlanması gerekir; bu da süreç ve işçilik maliyetlerini azaltır ve üretim verimliliğini büyük ölçüde artırır. . Ayrıca pigment dijital baskı, atık su deşarjını da %80 oranında azaltabilir. Yüksek teknolojili dijital baskı teknolojisinin kullanılması nedeniyle, baskı doğrudan kumaş üzerine basılarak geleneksel baskı prosesindeki yıkama adımlarına olan ihtiyaç azalır, böylece büyük miktarda zararlı atık su oluşumunun azaltılması ve su kaynaklarının korunması.

Özetlemek gerekirse, pigment çözümleri çevre koruma, zaman tasarrufu, daha az atık su deşarjı ve daha az proses özelliklerine sahip olup sürdürülebilir bir baskı teknolojisidir. Teknolojinin ilerlemesi ve çevre koruma bilincinin gelişmesiyle birlikte dijital pigment baskının tekstil baskı sektöründe daha yaygın olarak kullanılacağına inanılıyor.