Baskı Kafası Seçimi (Pamuğa Dijital Pigment Baskıda)

02.08.2023

Pigment mürekkepli baskı, ofis ortamında baskı yapmak isteyen müşteriler için iyi bir seçimdir. Şimdi hem Çin'de hem de küresel olarak giderek daha popüler hale geliyor.

İşte Starfire ve Ricoh hatta Epson baskı kafaları arasındaki farklar;

1. Starfire kafa uzunluğu 6,5 cm'dir, Ricoh (5,4 cm'dir) kafasından biraz daha uzundur. Ancak bu, hızlarının Ricoh baskı kafalı makinelerden daha hızlı olduğu anlamına gelmez. Kolaylıkla karşılaştırabilir, aynı adet kafa ve aynı mürekkep ile Ricoh makine hızı 300 m2, Starfire kafalı makine ile ise 130 m2'dir.

2. Starfire-SC serisi için mürekkep nokta boyutu 12 pl, Ricoh Gen5e kafası için ise 7 pl'dir. Baskı keskinliği için Ricoh kafaların avantajları daha fazladır. Bu nedenle, çok renkli desenlerde, Ricoh baskı kafasının %100 avantajı vardır.

3. Starfire tamir edilebilecek tek kafadır, Ricoh bunu yapamaz. Pigment mürekkebi ile Ricoh kafasının kullanım ömrü yaklaşık 1,5-2 yıldır, ayrıca 3 yıllık (iyi bakımlarla) kafayı kullananlar mevcut.

4. Büyük mürekkep noktası nedeniyle, Starfire kafası baskı sırasında daha fazla mürekkep harcayacaktır. Ve bu kafa daha çok ince detayı olmayan halı baskısında popülerdir.

Sonuç olarak, Starfire kafası uygun maliyetli bir baskı kafası değildir.

Epson kafası bir endüstriyel baskı kafası değildir, ancak pigment mürekkebi ile kullanılan ve iyi bir baskı keskinliğine sahip bir baskı kafasıdır. Ancak kafa kullanım ömrü çok kısadır. Rioch kafasının yüksekliği 4 cm'ye kadar çıkabilir, hatta halı basmak için Ricoh kafasını kullananlar mevcuttur.

Ricoh kafa, Epson veya Kyocera kafasına kıyasla daha sağlamdır.